BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 25, 2011

Naik Belon Panas... dalam mimpi je!!!

Dua-dua Buchuks dah tidur lena.. penatlah tu.  Puas main slide kat McD Senawang tadi, sambil makan malam.  Balik rumah, sambung main masak-masak pulak...emm.. memang gegirls betullah diorang ni.. Ni sajalah nak story, kalau dah gegirl tu gegirl lah jugak!!! 


Citernyer macam ni.. Turun dari bas tadi, aku terus ke McD sebab Mr Hubby, Buchuks & Andak dah tunggu kat sana.. Bila aku nampak Nana, aku macam perasan, apasal matanya kemerah-merahan???.. Demam lagi ke dia???.. Aku rasa badannya, suhunya normal je... takpe lah.. mungkin mengantuklah kot, sebab tu kelopak matanya merah sikit... Bila dah sampai ke tempat yang lebih terang, baru aku perasan.. rupa-rupanya dia pakai EYESHADOW!!!! Sabar je!!!  Masa Andaknya sibuk bersiap, sempat jugak dia mengePAU make up Mak Andaknya tu.. aduhaiiiiiii....


Malam ni aku nak update sikit lagi pasal trip minggu lepas, iaitu ke Pameran Belon Panas.. Entry ni dah terbalik sikit.. Sepatutnya, aku upload dulu cerita Belon Panas ni, tapi semalam aku punya mood menyimpang ke Port Dickson.  Sebab tulah entry Skuad!! Skuadddd Sedia ni keluar dulu... takpelah.. janji aku bahagia..hehehe


Sayang seribu kali sayang, nama je pergi ke pameran belon panas, tapi sekeping gambar belon panas pun takde!!!... Yang ada cuma beberapa keping gambar Yaya memanah.. Hah! Jangan tak caya si Yaya ni boleh memanah...  Sebenarnya, puas kami pusing satu ekspo, tapi tak ada aktiviti yang menarik yang boleh kami joint...  Memanah ni sekadar suka-suka je...  Kasik can Yaya merasa pegang arrow & bow ni.. Aku pun first time merasa gak ni..hehehe   Kiranya, sama-sama dapat first experience lah ni kan... Fair!!!




Hebat bergaya sungguh Yaya... Ada gaya Robin Hood tak???... yang tak tahan tu, cara dia aim arrow tu, siap kecikkan sebelah mata tuh....  Vah x3!!!  Ada kelas!




Betapa besarnya bow ni, compare to Yaya.. boleh ke nak tarik arrownya tu???...  Sebenarnya, resultnya not bad jugak...  panahannya mengene jugak...  Takpe, nanti dah besar sikit, kalau Yaya atau Nana berminat dengan sukan ni, boleh aje Ami uruskan...




Ni pulak turn Ami...Bukan apa, untuk aktiviti ni bayarannya cuma RM8.00, tapi arrow yang dia bagi tu 12 batang.. Agak-agaklah nak suruh Yaya abiskan kesemua 12 batang tu kan...  Mau sakit lengan dia tu.. So, bila dia dah puas & penat, aku pun tolong abiskan baki arrow yang ada...  Emmm...Takde gaya pemanah langsung aku ni, kan..hahaha...  Shot ni aku amik before nak memanah.  Belum ready pun.  Sepatutnya, masa nak aim arrow tu, tangan kanan tu kene tarik ke belakang, searas dengan arrow... bila dah aim baik punye, baru lepaskan talinya...  Tangan tak buleh kendur-kendur or jatuh ya...  Gaya Yaya kat atas tu, gaya yang sepatutnya...




Cuaca ari tu tak berapa bagus sangat... Hujan dah mula nak turun, dah renyai-renyai pun masa tu.. So, aku pun bagi isyarat bendera putih kat Mr Hubby, kene cepat-cepat chow dari situ..  Malas nak berkuyup kat tengah-tengah padang yang penuh sesak dengan manusia tu... Tak lama lepas tu, kami pun chow chin chow dari situ, terus menuju ke Port Dickson... Lagi-lagi PD...huhuhu




Awal-awal sampai ke tempat pameran, aku tumpang bergambar dengan benda alah ni... Apo ontah nama ae... lupo den nak joling kek label ae...  tapi yang pasti, ni pun sukan terbang-terbang lah jugak...

Ni je lah pengalaman aku kat pameran belon panas tu...  Tahun depan, kalau nak merasa naik belon, kene berkhemah kat Putrajaya lah gamaknya..  Sebab, aku dengar dari peniaga-peniaga kat ekspo tu, orang ramai beratur untuk beli tiket naik belon panas ni, seawal 6.30 pagi... Perghhhhhhh...  Giler belon jugak orang-orang Malaysia ni ya..hehehe


Amimarzsays : pakar steamboat nak bukak kodai esok... dah lama tak masak ni, ingat lagi ko????  Belasah yo lah.....



2 comments:

Mas said...

wah yaya boleh jadi pemanah profesional lah, gaya cun gitu!

Korang jejalan putrajaya kira oklah tu ada gak aktivitinye, kita org gie huhuhu... nan ado! dahlah panas pastu sesak benar ngan org. Tak sanggup!

Psst... ami nampak berisi ler hihihi...

amimarz said...

Yaya mmg sokmo banyak gaya...hehehe

Mmg, aritu timbang berat, macam nak histeria... 54kg tuh!!! Takde idea camne nak turunkan berat ni...huwaaaaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...