BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 20, 2011

1000 - 1500 : Berjimba di Jusco Mid Valley!!!!

Penat, tapi GUMBIRA sangat!!!  Hari ni amik cuti semata-mata nak pergi JCard Sales kat MV.  Dah lama jugak tak pergi bershopping, sakan macam ni.   Best!! Best!! Best!!



Pagi tadi, lepas hantar Nana ke sekolah, me & Mr Hubby pun bertolak Mid Valley... Macam nak pergi kohje la plak ya.  Macam biasalah, pagi-pagi kat KL ni kalu tak jemmed tak sahkan.  Lepas berjaya tempuh jemmed, maka sampailah kami ke MV.  Masa tu pukul 9 lebey.  Parking kat Zone B - P1 dah PENUH!!!  Zone B - P2 pulak masa tu tinggal 445 je.  Tapi Zone C pulak banyak lagi, dalam tujuh ratus lebih.  Amboi x2... Ramai lagi yang lebih awal dari kami ya...  Pusing-pusing dekat 15min, dapatlah parking.. Nasib baik jugak sampai awal, masih banyak lagi peluang untuk dapat parking... 



Then the hunting begannnnnnnnnn................  First thing first, we went to handbag section.  That was my main target.  Lepas 2kali tawaf, maka jumpalah pilihan hatiku....  This time, I want a small tiny handbag.  Cukup-cukuplah dulu ngan handbag besaq-besaq ni... 



Ni lah handbag baru Ai.. by ELLE.  Kecik je, talinya pun pendek.  Ngam-ngam letak kat bahuku....



Masa aku tengah posing-posing depan cermin dengan handbag ni, Mr Hubby kasik lagi 1 beg.  Dia kata, beg ni sesuai kalu nak bawak pi kerja, sebabnya aku ni kan travel naik bas or tren.  Emm... ok gak idea tu!!  Bila tengok tagnya - RED @ 70%!!!   After less, tak sampai pun seratus - Itu sudah BAGUS!!!  Sambar jugak lah.  Ni lah yang dikata, rezeki jangan ditolak, minta 1 DAPAT 2...






 Travelling bag pilihan Mr Hubby - I FOLLOW!!!




Lepas tu, aku pun pergilah dari 1 department ke department yang lain.  Sempatlah tangkap beberapa helai baju untuk aku.  Masa kat Children Department tu yang paling lama... 1st round, URSHA x2 dulu.. 2nd round, pilih mana yang berkenan.  3rd round, double check if ada yang termiss pandang tadi.  hahaah...  Kalau sekali pusing je macam tak puas... sebabnya bila dah banyak sangat yang cantik-cantik, rambang mata... sebab tu kene carik perlahan-lahan..



Masa pusing-pusing kat sini, terserempak la pulak ngan Mrs Sunnies & hubby.  Amboi, penuh dah troli dia ngan barang-barang baby.. Emm... misti dia excited betul nak beli barang-barang baby ni ya...  Bukan nak kata dia, aku ni pun kalu shopping baju Buchuks, macam orang kene rasuk, semua nampak lawa.... masalahnya "kepala Agong" lawa ke tak aje..hahahah



Lepas dah puas hati dengan pakaian Buchuks, aku pun pergilah ke 2nd Floor - Household Department.  Niat hati nak beli cadar je, tapi masa pusing-pusing tu, nampaklah sekumpulan makcik-makcik ni berkerumun kat 1 promotion lot.. Apa yang makcik-makcik ni tengok ya.. Aku pun panjangkan leher.. Oooo... periuk  Iron Chef on sales @ 70%.  Dalam hati kata OK ke brand ni.. Tapi kalu tengok macam bagus je.. Nak belek ke tak??? Lepas tu dengarlah mak cik sebelah ni cakap kat kawan dia, BAGUS ni & MURAH... OK, macam tau-tau je mak cik ni ya.. Ada six sense gamaknya dia ni..hahaha   So, aku pun try la pegang 1... after less RM20... ambil tak ambil.. Belasah je lah.. Kat rumah pun tak cukup periuk.. Kalu tak bagus pun, cuma rugi RM20 je....  Bukan RM200 kan.. Kalu bagus - good investment... Sempat lagi buat kira-kira investment risk tu..hahaha



 Periuk ku..hahahah.. tak tahan Andak gelakkan aku... Nanti ya, kakak hang ni masak pakai periuk baru, hang jangan gelak noooooooo..... hahahah



Selesai kat household department tu, kami pun pergi makan Teppayaki.  Lepas makan kami pun ready-ready untuk balik ke rumah.   Masa tu, barulah terasa penatnya kaki ni...  Sebelum balik, singgah ke counter redemption, untuk tukar cash voucher.




Immediate return of investment @ 10% in 1 day!!! ASB pun kalah.. hahahaha.  Boleh pakai untuk shopping raya ya... Yay Yay!!!  Lilin kat belakang tu pun beli siang tadi... hehehe



Bila sampai rumah, suka sangat Buchuks dapat baju baru...  mana taknya, sorang dapat 4 pasang...  Siap dapat sling bag tu.. Barbie & Princess (tapi picture lupa nak amik..huhuhu). Tu lah masalahnya ngan aku ni, kalu bab shopping baju Buchuks memang susah nak control.. lagi-lagi kalu tengah sales macam ni.   Tapi tak apa lah, bukan selalu pun kan.  Setahun sekali je. And lepas try baju-baju diorang tu, terus kiss-kiss Ami... mekacah Ami... Muahahaha.  Luv you girls....



Tapi yang tak siyok nyer, dah malam-malam sikit baru teringat, ada benda yang TERLUPA nak beli... Ai punya KASUT!!!! Lok lak sungguh la aku ni... tadi dah tengok-tengok, tapi Mr Hubby ajak gi Children Department dulu.  Aku pun ingat nantilah, tengok kasut ngan Ateh je lah.. last-last putih mata je.. LUPER...sedey....



Amimarzsays : Penat nak tido!!!




4 comments:

Mas said...

dasyat youuuuu, ini tidak adil! hahaha... syoknya org tu beli bag sampi 2!

Ai?? tak shopping apa pun, tak sanggup dah tgk org ramai berebut-rebut! troli semalam penuh brg baby n bapak baby je huhuhu...

Igtkan semalam nak calling2 angah ajk lepak kt garden tp pukul 1.30 kt org dah cabut! poning palo macik huhuhu....

amimarz said...

hahaha... jgn jeles, walaupun 2 but still under bajet.. tu yg best beli masa sales ni kan. Berbaloi!!! Brg2 utk rumah pun murah2 jugak. Nasib baik kuat iman.. kalu tak 2 troli pun tak cukup..hahahah

Tu la ramai org kan, esp masa happy hour, berebut2 betul!!!

Angah pun lepas makan rasa penat giler.. takde mood nak teruskan shopping, lagi pun semua dah dpt (kecuali kasut, betul2 lupa.. adoii).

Tapi Ateh lagi kesian, tengah pilih2 barang, Izwan ada hal urgent kene masuk opis, so dia pun balik jugak..huhuhu

Mas said...

Tak dpt sandel punya pasal, arini sani ajak lg shopp kt MV! hoyey dptlh sambar sendel n hanbag! Puas hati mak buyung!

Pastu gie beli brg dapur, tgk sabun basuh dynamo 5kg 18hinggit je, sunligt rm3.50, mmg murah! sayur n brg basah pun murah2. Seminggu ni tak yah gie pasar ler hihihi...

amimarz said...

amboi2 kak yung, semalam dah pening2 pun, ari ni 2nd round pulak ya..hehehe

cer tunjuk cer tunjuk henbeg baru tu ya...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...